Magma
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Courgettesoep met tofu

Maaltijdsoep voor 2 personen.
Caloriearm en vegetarisch.
Deze soep kan ook in plaats van brood als koolhydraatarm lunchgerecht worden gegeten. 
Als lunchgerecht 30-50 gram tofu per persoon tellen in plaats van 100 gram tofu per persoon.
Deze maaltijd is zonder zout of bouillonblokjes. 
De zeewiervlokken geven een zilte smaak en zijn erg gezond door o.a. het jodium.

Ingrediënten
2  middelgrote courgettes, plakken gesneden
1 winterwortel, dunne plakjes gesneden
2 gesnipperde uien
1 theelepel kokosolie 
ca. 200 ml water

Specerijen
1/2 theelepel witte peper
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel curcuma
1 mespunt citroengras poeder

Topping
200 gram tofu blokjes
1/2 theelepel Garam masala
2 eetlepels biologische gedroogde zeewiervlokken (Salade du pecheur van Lima)

Ui glazig fruiten in kokosolie.
Courgette erbij en even meebakken. Voorzichtig 200 ml kokend water erbij gieten.
Wortel en de specerijen toevoegen en alles ongeveer 8  minuten koken.

Tofu in blokjes snijden en deze in een vergiet boven kokend water in een pan kort verwarmen (of in een stoommandje).
Soep pureren met een staafmixer. De soep mag dik van consistentie zijn.
De soep opdoen in 2 grote soepkommen.
Tofu in vergiet bestrooien met garam masala en voorzichtig omscheppen zodat de kruiden zich goed vermengen.
Tofu bovenop de soep.
Elke kom bestrooien met 1 eetlepel gedroogde  zeewier vlokken en opdienen.

Terug naar RECEPTEN