Caloriearme sausjes
KNOFLOOKSAUS
200 ml Griekse yoghurt maximaal 1 % vet
theelepel Dijon mosterd
1 theelepel citroensap
5 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels peterselie fijn gesneden
cayennepeper en zout naar smaak
TZATZIKISAUS
1 komkommer
1 mespunt fijn zeezout
2 tenen knoflook
15 g verse dille
300 ml Griekse yoghurt (maximaal 1 % vet)
1 eletlepel witte wijnazijn
3 eetlepel extra vierge olijfolie
ROQUEFORTSAUS
200 ml magere yoghurt
30 gram blauwe kaas (prakken)
1/2 komkommer in kleine blokjes en goed uitgelekt
Peper en zout naar smaak
WHISKYSAUS
200 ml magere kwark
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels tomatenpuree
1/2 theelepel paprikapoeder
mespunt cayennepeper
1 eetlepel Whisky
Zout naar smaak
MAGERE VINAIGRETTESAUS
Verhouding:
1 eetlepel koudgeperste olijfolie
2 eetlepels bouillon
1 eetlepel wijnazijn
1/2 eetlepel fijne mosterd
1 eetlepel fijn gehakte peterselie
desgewenst zout en peper
PITTIGE SALSA
10 rijpe tomaten in blokjes
5 jalapeno pepers in kleine stukjes
1 gesnipperde grote rode ui
1 eetlepel fijngesneden koriander
2 teentjes knoflook
2 eetlepel limoensap zout
Alles mengen en een nachtje in laten trekken.
PITTIGE TOMATENSAUS
500 gram tomaten in blender
2 theelepels chilipoeder of chilivlokken
Fijngesnipperde ui
1 theelepel gemberpoeder