Glutenvrij pompoenbrood
Ingrediënten
400 gr pompoen (in kleine stukken gesneden)
150 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
3 eieren
1 theelepel appelazijn
1 theelepel zuiveringszout (Baking Soda)
beetje olie (om bakblik in te vetten)
Smaakmakers
kaneel
snufje zeezout
Desgewenst: gehakte walnoten of pompoenpitten. Of eventueel rozijnen of stukjes gedroogde vijgen, abrikoosjes of dadels.
Bereiding:
- Pompoenblokjes ca. 10 minuten stomen in een stoommandje, pureren met een staafmixer en af laten koelen
- Verwarm de oven voor op 150-175°C.
- Vet een cakeblik in met een beetje olie
- Roer in een kom de eieren met het zout, baking soda en azijn tot het lichtgeel wordt
- Doe alle overige ingrediënten erbij en roer met lepel tot een goed beslag
- Doe beslag in bakblik en bak 35 minuten in de oven
- Laat het brood helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast.