Pompoensoep met kip of tofu
POMPOENSOEP MET KIP (of Tofu)
NB: Gebruik in dit recept niet ontgeurde kokosolie (Extra Virgin) voor een heerlijke kokossmaak. Houdt je daar niet van? Neem dan ontgeurde kokosvet of olijfolie.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 kleine pompoen (oranje of groen) in blokjes gesneden
2 afgestreken eetlepels kokosolie ( Extra Virgin)
2 uien
3 dunne plakjes gemberwortel in kleine blokjes gesneden
100 gram kip (Of tofu)
Smaakmakers
kerrie
witte peper
curcuma
foelie en laurierblad
Desgewenst natriumarme bouillonblokjes of poeder (vrij van smaakversterkers, te verkrijgen bij een natuurvoedingswinkel)
Topping:
Gekiemde (gemengde) peulvruchten
Toef peterselie
Bereiding
- Uien even glazig fruiten in kokosolie, gemberblokjes erbij en vervolgens de pompoenblokjes even mee verhitten (goed omspatelen).
- Water of bouillon van natriumarme bouillon erbij (Bouillonpoeder zonder smaakversterkers gebruiken).Let op: Niet teveel vocht erbij doen. Het mag een erg dikke soep worden.
- Gemberpoeder, witte peper, veel kerrie en curcuma erbij.
Wat foelie en laurierblad meetrekken.
LET OP: Foelie en laurierblad uit de soep halen, alvorens te pureren! - 10 minuten zachtjes koken met de kruiden en dan beetje pureren. (niet helemaal fijn maken).
- Ondertussen kipstukjes bakken in olijfolie of kokosvet met kerrie en witte peper.
Soep serveren
Soep opdienen met gekiemde peulvruchten.
Je kunt hiervoor allerlei soorten gebruiken. Ik heb hier kiemgroente van peulvruchtjes gebruikt.
Boven op de gekiemde peulvruchten doe je de stukjes kip en een toef peterselie.
LET OP:
- Kiemgroente van peulvruchtjes zoals tauge enkele minuten in kokend water laten staan, zodat fasine onwerkzaam wordt gemaakt. Fasine is een stofje die in rauwe peulvruchten zit en schadelijk is voor de gezondheid. Door koken wordt dit stofje onwerkzaam.
- Bij kiemgroente is het voldoende om het even in kokend water te laten staan (dus niet koken!)