Magma
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Leefstijl Projecten

Magma Holsitisch Centrum biedt maatwerk
Gezonde leefstijl is in. We weten inmiddels allemaal wel dat gezonde mensen minder ziekteverzuim hebben, kostenbesparend zijn, langer in het arbeidsproces kunnen doorgaan en productiever zijn. Magma Holistisch Centrum biedt verschillende mogelijkheden bij het realiseren van een gezonde leefstijl. Wij leveren diensten op maat voor o.a. bedrijven, scholen, restaurants, uitgeverijen van tijdschriften of (gezondheids-)instellingen.  
Hieronder enkele mogelijkheden:

Stepped-care leefstijlprojecten
Door samenwerking met andere praktijken, therapeuten en sportscholen kunnen we stepped-care projecten aanbieden: Stepped-care projecten zijn volgens het principe van getrapte zorg: Stappenplan van steeds intensievere vormen van interventie. Het is niet de bedoeling alle stappen af te lopen maar met zo weinig mogelijk stappen het gewenste resultaat te behalen. Er kunnen keuzes gemaakt worden uit verschillenden stappen van zorg zodat interventie op maat en wens geboden wordt.  Indien nodig  schakelen wij onze partners in. 

Magma Holistisch Centrum werkt intensief samen met: 
Lilian Kastelein:  Beweegkuurtherapeut, Afslank- en beweegcoach. www.lilianboxmeer.nl
Bart van den Dobbelsteen: Fitcoach, personal training en o.a. Bootcamp  Boxmeer www.bewegez.nl
Ronny Derks: o.a. sportfysiotherapie,  manuele therapie, arbeidsfysiotherapie www.fysiochallenge.nl

Individueel spreekuur
Een holistisch diëtist houdt een individueel spreekuur in jouw bedrijf of instelling.

Cursussen, lezingen en workshops
Op locatie of in Magma Holistisch Centrum worden lezingen, workshops en cursussen gegeven op gebied van gezonde voeding, gezonde leefstijl en innerlijke groei.

Multidisciplinair leefstijlprogramma
In overleg én samenwerking met de zorgverleners in een instelling of bedrijf wordt een multidisciplinair leefstijlprogramma opgesteld. Dat kan individueel of voor een groep. Een voorbeeld is het Beweeg je Licht programma wat Marjan Hendriks heeft opgesteld voor de bewoners van een antroposofische zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Een multidisciplinair project met de zorgverleners in de instelling.

Advies 
We kunnen advies geven op divers vlak. Bijvoorbeeld  een passend advies voor  een gezonde kantine, bedrijfsrestaurant of de persoonlijke voeding. Het beoordelen van de menukaart in restaurants behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag ook gerust advies bij een lopend project! Soms kunnen enkele adviezen al voldoende zijn om een betsaand project weer goed op de rails te krijgen.

Nieuwsbrief
Wil jij graag jouw medewerkers (periodiek) een digitale nieuwsbrief over gezonde leefstijl sturen? Dat kan!

Interview
Graag geven wij een Interview voor jouw magazine over gezonde voeding, gezonde leefstijl of meridiaantherapie.

Met de dietist naar de supermarkt.
Laat je wegwijs maken in het aanbod. Wat is gezond? Wat lees ik op het etiket?

Artikels over gezonde leefstijl
Graag schrijven we voor jouw artikels over gezonde leefstijl  en dieten

Bijscholing gezonde leefstijl

Verpleegkundigen, voedingsassistentes, instellingskoks, begeleider wonen, kantinepersoneel enz. krijgen bijscholing over gezonde voeding en gezonde leefstijl. 

Gezonde leefstijlprojecten
Er kunnen gezonde leefstijlprojecten opgezet worden zowel voor scholen, instellingen als bedrijven. Ook bij bestaande projecten kan men om advies en/of interventie vragen. Zie bijvoorbeeld: WeightChallenge Boxmeer

Demonstraties voor FoodBedrijven
Wil jij jouw product promoten en tevens deskundig advies kunnen geven aan de belangstellende? Bijvoorbeeld op beurzen en in winkels? 

Diëtist en sportschool
Jouw werknemers/zorgvragers laten sporten en tevens voorzien van een gezond voedingsadvies en hulp bij afvallen behoren tot de mogelijkheden. Goede samenwerking tussen sportschool en diëtist wordt gerealiseerd.

Actief Afslanken
Magma Holistisch Centrum heeft samen met Bewegings- en afslankinstituut Lilian in Boxmeer een afslankplan van 6 weken opgesteld. Individueel of groepsdeelname mogelijk. Lees meer

Lees ook: Vergoeding projecten

Neem contact op met Marjan Hendriks voor het bespreken van de mogelijkheden.